tirsdag 12. februar 2008

DECO-dag

Etter 5 uker i dette landet, var det kanskje på tide å se litt mer enn Casa Alianza. Endelig skulle vi få se litt av det vi er her for, vi skulle bli tatt med på en liten omvisning i slummen.



Dagen startet med en times foredrag av Lina misjonær på kontoret til Misión Alianza, hvor vi fikk en liten innføring i hvordan Misjonsalliansen jobber og hva som skjer her i Guayaquil. Måten Misjonsalliansen jobber på bygger på bibelfortellingen om den blinde Bartimeus som får synet igjen. Jesus kommer til Bartimeus og spør han: ”Hva vil du jeg skal gjøre for deg?” Han sier ikke bare ”jeg skal gi deg synet tilbake”, han spør hva Bartimeus ønsker først. Han ønsket å få synet tilbake, og det fikk han. På samme måte jobber Misjonalliansen. De gjør ikke bare de de tror er best for menneskene her, men de spør de hva de ønsker. De spurte, og menneskene ønsket seg kirke og skole. Det er det Misjonsalliansen har ”gitt de”, dvs, de har utviklet 15 skoler og 18 kirker i slumområdene her i Guayaquil, med god hjelp fra befolkningen selv. Misjonsalliansen følger skolene og kirkene for noen år, for så at de skal klare seg på egen hånd. Det er alle offentlige skoler, og de er ikke eid av misjonsalliansen.

Vi kjørte rundt i slummen og fikk se en tomt som er nylig kjøpt av misjonsalliansen, hvor det er bygget et bambushus. Dette fungerer i første omgang som et samfunnshus, hvor de har ulike kurser og møter for videre utvikling. De ønsker seg en skole.


Videre kjørte vi forbi ulike skoler i forskjellige faser. Det er fasinerende å se hvordan et lite bambushus har blitt til en stor skole i mur med skolegård hvor en kan spille fotball o.l, bare på noen få år, takket være engasjerte foreldre som ønsker at barna sine skal få gå på skole. Pga ferie var vi ikke inne på noen av skolene, det er rimelig dødt der nå.

Centro Creer kjørte vi også forbi, et handikapsenter som er eid av Misjonsalliansen. Her kommer barn med ulike funksjonshemminger og får hjelp til å takle daglige utfordringer, og mødrene får hjelp til å se positive ting med barnet sitt. Mødrene går fra å se på barnet sitt som en straff fra Gud, til en gave fra Gud. Det er veldig vanlig her, dersom en får et barn som ikke er helt frisk, å tenke at dette er straffen jeg har fått fra Gud fordi jeg har syndet.




I tillegg til kirker, skoler og Centro Creer, driver Misjonsalliansen med mikrokreditt, D-MIRO. Dette prosjektet starta i 1997, og har vokst betraktelig. Misjonsalliansen gir ut små lån til familier, slik at de får en sjanse til å komme seg oppover i samfunnet.

Dersom dere ønsker å lese mer om arbeidet til Misjonsalliansen, kan dere gå inn på linkene som står på siden her. Dersom dere ønsker å støtte Misjonsalliansens prosjekter, finner dere informasjon om dette også på disse sidene.


Her er en liten videosjappe i slummen.






Etter en dag i slummen trengte føttene våre en vask for å si det sånn. Nå i regntida er det veldig sølete i slummen.



Her er en av kirkene i slummen, som Åshild og Linn skal jobbe på om 2 uker. Ferieskole. Og se, vi har fått nye, fine, røde t-skjorter:Nå merker vi at ting begynner å skje her, Johan begynner på jobb i dag, jentene begynner på ferieskolene til mandag. Spansken burde nå sittet, men det skal nok gå litt mer tid før vi er der. Men vi gleder oss veldig til å ut i jobb!

Ingen kommentarer: